Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan du se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
För att ett köp ska gå igenom på webshopen måste du handla för minst 95kr.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Mottagaren måste kontrollera om det finns synliga skador på paketet vid uthämtning på utlämningsstället.
Misstänks skador skall paketet öppnas tillsammans med ombudet. Därefter telefonanmäler ombudet skada eller förlust till gällande fraktbolag. 

Ångerrätt

Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. In Vogue tillämpar distansavtalslagen. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt.
Ångerrätt gäller inte vid varor och produkter som inte kan återlämnas i oskadat skick.
Fraktavgifter återbetalas inte vid utnyttjande av ångerrätt.

Vid åberopande av Ångerrätt vill vi att följande beaktas:
- Meddela till In Vogue inom 14 dagar efter det att du har mottagit varan.
- Returnera varan inom rimlig tid från det att du meddelat att du önskar returnera enligt "Ångerrätten"
- Varan ska vara i oförändrat skick, dvs oanvänd, ej förstörd eller skadad.  
    - Vid avläggsnad etikett, returnerad vara med parfy (eller annan doft), brutten eller deformerad plombering        gäller ej ångerrätten. Varan måste ha skickats tillbaka i sitt ursprungliga skick utan att ha varit använd.
- Returnera varan i produktkartongen med det avsedda inneremballaget. Ytteremballage kan i de flesta fall återanvändas.
- Varan ska vara komplett.
Genom att genomföra beställning godtar du som beställare dessa villkor.

Reklamationer

Reklamationer är endast giltiga om skadan uppkomit som ett resutat av ett fabrikations fel eller att det är ursprungligt vid inköpstillfället.
Pälsprodukter kan variera i färgnyans, storlek och form och kan därför oftast inte anses som reklamationer då det är en naturlig variation på produkten.

Frågor kring reklamationer:
Förekommer det frågor om reklamationer var vänlig och kontakta oss på kontakt@invogue.se

Privat Policy

"När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post."

Information om behandling av personuppgifter och kreditprövning

Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för vi ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas enkreditupplysning kommer en kopia att skickas per post.
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx Credit AB och PayEx Sverige AB, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran. Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag.
Uppgifterna kan också användas för marknadsföringsändamål, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta.

Villkor Faktura

Leveransvillkor:

Leverans sker till din folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor

Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Faktureringsavgift utgår med för närvarande [29 kronor].Faktura skickas till din folkbokföringsadress.
Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna.

Information om överlåtelse

Fordran kommer att överlåtas till PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Credit AB på det konto som PayEx Credit AB anvisar på fakturan.

Information om Delbetala

Leveransvillkor:

Leverans sker till din folkbokföringsadress.
Väljer du Delbetala som betalsätt kommer du att kreditprövas och få lämna uppgifter om namn, personnummer och adress för identifiering. Blir du godkänd får du ett avtal om kontokredit med vår betaltjänstleverantör PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Avtalet löper tills vidare. Det kan sägas upp på sätt som anges i allmänna villkor.

När du öppnar kontokrediten fastställs en övre kreditgräns som motsvarar ditt första inköp. Efter hand som du betalar din tidigare skuld kan du lägga till nya inköp upp till den övre kreditgränsen. Kreditgränsen kan höjas efter särskild överenskommelse och ny kreditprövning. Lägsta belopp att betala per månad är 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande reporänta + 17,00% per år, dock lägst 18,00 % per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi.

Exempel: Om ett kreditbelopp på 10 000 kronor avbetalas på 12 månader, där räntan är 18,00% per år på utestående kreditbelopp och aviavgiften 29 kronor per avi, blir den effektiva räntan 26,88 %.”

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid får du ett meddelande via e-post.

Avbeställda ordrar och ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut eller ordrar som avbeställes förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för eventuell returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Returer

Förpacka returen i orginalförpackning och bifoga retursedeln med returorsak.
Vid retur är det du som som väljer fraktbolag och står för returfrakten.
(Undantag om varan är defekt eller om vi har packat fel vara)

Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Returer skickas till:
in VOGUE
Kungstorpsvägen 10
236 32 Höllviken

Frågor kring returer: 
Förekommer det frågor om din retur var vänlig och kontakta oss på kontakt@invogue.se

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan . Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. 

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.